4. klasse Tæt på Træer

4. klasse var så heldige at komme med på en endags workshop om træer på Sundhedshuset. Workshoppen tog sit udgangspunkt i projektet “Tæt på Træer” udformet af kunsteren Tina Ratzer.

Klassen var igennem tre forskellige workshops:

Workshop 1:
Kunstner/tekstildesigner Tina Ratzer introducerer eleverne til at arbejde med et grafisk pixeleret formsprog ud fra træernes blade. Konkret kommer eleverne til at fordybe sig i bladenes form, for at omsætte den til pixel-baseret grafik, der efterfølgende kan bruges til patchwork.

Workshop 3:
Forfatter Mette S. Thomsen introducerer os til at skrive et Haiku digt ud fra det træ, de fascineres af. Den japanske digtform Haiku er oplagt at tage udgangspunkt i, til denne workshop, da den kombinerer elementer af natur med et stringent formmæssigt udtryk.
Koblingen mellem den oplevede natur, den skønlitterære bearbejdning og den kreative proces, kan styrke elevernes bevidsthed om, og kendskab til, naturen omkring dem, samt deres personlige forhold til naturens mangfoldighed.

Workshop 3:
Naturvejleder Bjarne introducerer os til træer og taler gennem lege om træers vækst og livsbetingelser. Børnene vælger et blad til videre proces indenfor.

En super dag med fordybelse og nye indtryk.