TRADITIONER OG FEST

Sct. Knuds Skole & Børnehave er en traditionsrig skole og børnehave, hvilket året igennem sætter præg på dagligdagen og bidrager til en dejlig forventningens glæde hos børn og elever. De mange aktiviteter, som f.eks. skolefest, høstdag og julemarked, styrker sammenhængskraften og fællesskabet børnene imellem men også børn og voksne imellem.

EFTERÅR

Vi eeeeelsker vores maj måned i skoven. Derfor flytter vi derud igen, blot for en uge… Vi glæder os til at se, hvordan skoven har forandret sig over sommeren og vende tilbage til kendte steder. Vi glæder os til at fortsætte vores lege fra foråret og finde nye spændende steder, inden vi vender tilbage igen til næste år i maj. 

Høstfest
Vores høstfest, der ligger en lørdag formiddag i september måned, er en tradition vi fejrer sammen med Sct. Knuds Skole.
Ved høstfesten vækkes de gamle traditioner til live. Vi skaber et miljø af ”gammel dansk gårdfest”, og der arrangeres høstlege og høstmusik. Dagen afsluttes med en udendørs høstgudstjeneste, hvortil der medbringes mad, frugt og bagværk hjemmefra.

VINTER

Vi har mange hyggelige traditioner de sidste uger op mod jul, med pakkekalender og julehistorier, julefrokost og en masse andre nissetosserier, der skifter fra år til år. Men vores faste juletraditioner er:

Julemarked
Julemarkedet er et af årets store højdepunkter og finder sted den sidste fredag i november måned. Hele Sct. Knuds Skole & Børnehave pyntes smukt op, og der summer af liv og juledufte. Hele byen inviteres indenfor til en masse sjove inden- og udendørs aktiviteter og lækre madboder.

Jul i det gamle krudtmagasin
Vores ældste børnehavebørn inviteres hvert år af Fredericia Bymuseum til at høre om byens grundlæggelse med et emne, der hedder Krudt og Kugler. Vi kommer ind i Krudttårnet og Krudtmagasinet, og der fortælles nissehistorier og danses om juletræet.

Jul på politigården
Hvert år inviteres vi op på byens politistation, hvor vi pynter deres juletræ og danser rundt. Men det allerbedste ved denne dag er, at vi næsten hvert år er heldige at må komme ind i en politibil.

Luciaoptog og krybbespil
Hvert år går 5. klasse Luciaoptog og laver krybbespil, der opføres i Sct. Knuds Kirke. Her deltager vi sammen med kommunens øvrige børnehaver. Krybbespillet er nyt fra år til år og indeholder både fortællinger og sange, som bliver nøje indstuderet af 5. årgang. Det er en utrolig fin og stemningsfuld oplevelse.

Juleafslutning
Den sidste dag inden juleferien fejrer vi med en julegudstjeneste i Trinitatis Kirke. Vi går samlet til kirken, hvor de store skoleelever passer på vores små og sammen nyder vi en time med sang i kirken. Når vi kommer hjem fra kirke, har nogle af vores forældre lavet risengrød, som nydes med røde næser og forventningsfulde stemmer – klar til en dejlig juleferie.

FORÅR

Fastelavn
Fastelavn fejres med tøndeslagning og udklædning. Børn såvel som det pædagogiske personale iklæder sig de mest kreative og opfindsomme udklædninger, så vi er hvert år spændte på, hvad der er fundet på. Alle børn kæmper om at blive årets kattekonge og kattedronning og glæder sig til at se, hvad tønden indeholder. Vi slutter dagen af med lækre fastelavnsboller.

Skolefest
Sct. Knuds Børnehaves børn, søskende og forældre inviteres hvert år til skolefest. Et af aftenens absolutte højdepunkter er 8. klasses skuespil/musical, som de har brugt flere uger på at forberede. Desuden er der musikalske indslag eller anden underholdning fra skolens øvrige klasser. Aftenen sluttes af med stort diskotek, hvor både de store og de små fødder bliver godt brugt.

En måned i Fuglsang Skov
I hele maj måned rykker børnehaven ud i Fuglsang Skov, hvor vi mærker skovbunden under vores fødder og himlen højt over vores hoveder. Børnene afleveres og hentes i skoven i denne måned.

Bedsteforældre
Vi oplever, at vores børn og deres bedsteforældre har nære og trygge relationer, at bedsteforældrene gør alt for at være en stor del af deres børnebørns liv. Derfor ser vi det som en naturlig del, at Sct. Knuds Børnehave inviterer til en dag, hvor børnehavelivet vises frem. Der er god tid til at lege og nyde og styrke dette særlige bånd. Mange bedsteforældre er stadig på arbejdsmarkedet. Derfor kan det være svært at finde tid til at prioritere børnehavelivet en formiddag, mens andre har al den tid i verden, der er brug for. Derfor inviterer vi til at besøge os, imens vi er i skoven. Her kan de deltage hele dagen eller et par timer, helt som det passer ind i deres kalender. 

SOMMER

Sommerfest
Vel tilbage efter en dejlig sommerferie, inviterer vi til en sommerfest med søskende og forældre. Vi tænder op i vores store grill og inviterer til et par timer, hvor vores familier kan hygge sig, grine, lege og nyde et par timer sammen med deres børns børnehave-venner. Børnene underholder evt. med et par sange og der vil være nogle aktiviteter, der kan skabe fællesskab og nye fine minder sammen. 

Idrætsdag
På denne dag dyster børnehavens børn og vores Minispirer i forskellige discipliner. Vi laver forskellige aktiviteter, som f.eks. mooncar-race og sækkevædeløb. Men vigtigst af alt for denne dag er, at alle får rørt sig og har en dejlig og anderledes dag med fokus på fællesskab og motion.