Fysiske rammer i Sct. Knuds Børnehave

Børnehaven ligger i ”Knudsborg” i Gothersgade, lige i centrum af Fredericia. Lokalerne er lækre, lyse, ny istandsatte med masser af små hyggekroge, hvis man har brug for et lille pusterum. Dette giver også børnene mulighed for at lege uforstyrret i mindre grupper, hvilket giver mindre larm, stress og færre konflikter.

Vi har sanserum, hvor man kan finde ro, afslapning og tid til dagdrømmeri. Dukkekroge, bilhjørner, teaterscene og små skønne huse, som børnene bl.a. bruger til butikslege.

Et af vores mest populære ”rum” er den store mintfarvede campingvogn, der er etableret som et indendørs legehus med køkken og spisekrog, græs på taget og vasketøj, der vajer i vinden. Børnehaven er indrettet så der overalt er spændende ting, bl.a. forskellige lyseffekter, som børnene kan fascineres og blive opslugt af. Generelt har vi stor fokus på den helt rigtige belysning i hele børnehaven – alle fem sanser er i brug, men synet dominerer, og derfor har det stor betydning for miljøet i børnehaven.

Vi har også mulighed for at låne skolens arealer, bl.a. SFO’ens kreative rum og gymnastiksalen, hvor vi ofte går over og tumler.

Vi er en bybørnehave, og har derfor ikke verdens største udendørs legeplads, men den er hyggelig og tryg, og der er det, vi har brug for; bl.a. en dejlig stor sandkasse, gynger, klatrestativ og shelter, samt transportable bålfade, så vi har mulighed for at lave hyggelige båldage.

Samtidig benytter vi os ofte af den fantastiske natur, der omkranser Fredericia, og tager på ture til stranden, volden og Fredericia C, hvor der er fuglefløjt og højt til loftet.