STUDIE- OG LEJRTURE

Der arrangeres studie- og lejrture på alle klassetrin med undtagelse af 7. klasse.

Skolen har valgt at prioritere disse studie- og lejrture, da vi oplever, hvor meget de betyder for udviklingen af klassernes sociale fællesskab. Det er derfor også vigtigt for os, at alle eleverne er med på turene. Børnene skal kunne sove ude og være med på hele turen. Der er forældrebetaling til alle studie- og lejrture.

For 0. – 2. klasse arrangeres en samlet tre-dages tur til Lyngsbolejren i Fredericia. 0. klasse er dog kun med en af dagene. Dagene er fyldt med leg og læring i den skønne natur omkring lejrskolen.

3. klasserne tager til Fanø kolonien, hvor der er fantastiske muligheder for spændende naturoplevelser. 

I 4. og 5. klasse besøges Silkeborg. Eleverne bor i campinghytter, køber ind og laver selv mad. Nogle af højdepunkterne er Asger Jorn museet og AQUA Akvarium og Dyrepark.

I 6. klasse skal eleverne til hovedstaden og få byen helt ind under huden og opleve det pulserende storbyliv, museerne, historien og arkitekturen.

I 8. og 9. klasse er eleverne på to længere udenlandsrejser. Som skole har vi god erfaring med at rammesætte studieturene således, at eleverne oplever at lykkes – både med en lang rejse væk hjemmefra, et nyt land og nye kulturer, at holde sammen med kammerater, at holde aftaler, holde humøret højt og hovedet koldt – også i travle situationer.

I 8. klasse går turen til Berlin i en hel uge. Berlinerturen plejer at være en fantastisk tur, som eleverne forbereder sig til i en række undervisningsforløb, både inden for samfundsfag, historie og ikke mindst tysk. Det er en virkelig god måde at aktualisere det, som der er arbejdet teoretisk med i undervisningen.

9. klasse besøger Krakow i Polen. Byen emmer af historie og en anderledes kultur, der får eleverne til at reflektere over deres eget liv og kultur.